Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 104

Пеят, танцуват, рисуват

Шестия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, организиран от СУ „Сава Доброплодни“ и провеждан под патронажа на кмета на Община Шумен – г-н Любомир Христов започна днес на открито в двора на училището. Съорганизатори на конкурса са Училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни“ и Музейният комплекс „Панчо Владигеров“. На три сцени – в двора на училището домакин, в Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ и в НЧ „Тодор Петков“ – участниците от цялата страна ще демонстрират своя талант в различните направления.

Конкурсната програма в направление „Популярна музика“ и изложбата на лауреатите в направления „Дигитална рисунка“ и „Изобразително изкуство“ ще се осъществят непосредствено след откриването (от 9:30 на 5 юни) в двора на СУ „Сава Доброплодни“.

За същия ден и час е обявено началото на конкурсната програма в направление „Класическа музика“ (в Музеен комплекс „Панчо Владигеров“), а от 10:00 часа започва танцовата надпревара  в раздел „Надиграване“ (в НЧ „Тодор Петков“).

На 6 юни 2021 г., от 9:00 часа, в южния двор на СУ „Сава Доброплодни“ ще бъде даден старт на конкурсната програма в направление „Народна музика“ – певци и инструменталисти.

Лауреатите в отделните направления ще бъдат награждавани след приключване на конкурсната програма за съответното направление.

В конкурса ще бъдат  присъдени следните награди: Награда на Кмета на Община Шумен във всички раздели и направления; Награда на Радио Шумен в раздел „Музика“; първа, втора и трета награда (грамота и медал) във всички възрастови групи от категория „Индивидуални изпълнители“; първа, втора и трета награда (плакет и грамота) във всички възрастови групи от категория „Формации и състави“; награда за най-малък участник; Поощрения във всички възрастови групи и категории, предметни награди за първа възрастова група и др.

Конкурсът се осъществява с медийната подкрепа на Радио Шумен.

Да подкрепим талантливите деца и младежи на България!

Входът за любителите на изкуството е свободен!

Коментари

  • Анонимен Хаджигенов юни 5, 2021 в 3:28 pm

    като се достигнат заветните 70 % имунизирани ще видите как сте изпързаляни за обещанието за стаден имунитет и край с мерки и маските

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *