С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Печатат 188 500 бюлетини

188 500 е тиражът на бюлетините за предстоящите избори за народни представители на 2 април 2023 г., одобрен от Районна избирателна комисия – Шумен. Броят им е с 200 повече от изборите през месец октомври 2022 г., съобщава Мариела Иванова, зам.-председател и говорител на РИК-Шумен.
Сформирани са 1 брой СИК в МБАЛ- В. Преслав и 16 броя подвижни избирателни секции: По 1 брой ще има в общините Каспичан, Велики Преслав, Каолиново, Смядово, Хитрино и Никола Козлево. В Община Венец ще има 2 подвижни секции, а в Община Шумен и Община Върбица – по 4.
Единствено в Община Нови пазар няма сформирана подвижна избирателна секция, уточниха от РИК.
С това общия брой на секциите в област Шумен стават 319.
От РИК напомнят на избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас  в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление в срока по чл. 37, ал. 1 от ИК (който изтече на 18.03.2023 г.), може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това в срок до 27.03.2023 г., в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление до кмета на общината по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато са подали заявление и са били вписани в избирателния списък по настоящия им адрес (чл. 36 от ИК) за гласуване по настоящ адрес, при условие че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК.
Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия  е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на съответната община. При подаване на електронното заявление не се изисква подпис.
 
 
 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *