С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Петровска китка

Община Велики Преслав, съвместно с АМ “Велики Преслав” и НЧ “Развитие 1874”, организира за 24-ти път Фолклорен събор “Петровска китка”.

Събитието е за пръв път в тридневно измерение, изпълнено с разнообразни събития и изпълнения, като конкурсната част на ФС “Петровска китка” ще се състои на 26.06.2021г., а на 25.06.2021г. и 27.06.2021 г. граждани и гости на града ще имат възможността да се насладят на уникална, пленителна, професионална и пъстра фолклорна програма,съобщават организаторите.

Поради големия интерес към конкурсната част на Фолклорен събор “Петровска китка”, както и заради все още постъпващи заявки за участие от кандидати за призовете във фолклорната надпревара, Община Велики Преслав удължава срока за заявяване на участие в конкурса за фолклорни песни и танци до 18.06.2021 г.!

В рамките на фолклорната конкурсна програма, която е основната част от събора, участниците се оценяват от жури, което тази година отново ще заеме своето почетно място, за да определи най-добрите изпълнения. Професионалното жури е в състав – Дафинка Дамянова, Любчо Василев и Юлия Цанкова.

„Фолклорен събор “Петровска китка” – емоция, усещане за България, мелодия отвъд време и пространство, изкуството на цял един народ, красота, която се е приютила в приказната и древна преславска земя! Фолклорен събор “Петровска китка” – преживяване, което не трябва да пропускате!”, така звучи поканата на организаторите на събитието.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *