С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Петият заместник

IMG_9707Д-р Светлана Маркова е петият заместник в екипа на кмета Любомир Христов. В отговорностите на Маркова ще бъдат здравеопазването и социалните дейности в община Шумен. Христов обяви, че е спазил обещанието си при представяне на първата част от екипа си да консултира бъдещия си заместник със съсловните организации. От тях в писмен вид получил две предложения и се спрял на кандидатурата на д-р Маркова.

 
Д-р Светлана Маркова идва в общината от МБАЛ – Шумен, където до момента е била началник на отделението по “Физикална и рехабилитационна медицина със стационар”.

 
“Това, което надделя да приема поканата на г-н Христов беше предизборната кампания и многото срещи, особено по селата. Видях, че независимо по какъв начин е поставена здравната система със здравни карти, здравна каса, общината изобщо не е толкова безсилна. Човек стига до едно ниво, когато вижда, че може да направи нещо и за другите.” – така обясни мотивите за включване в кметския екип д-р Маркова.

 
Д-р Светлана Маркова е завършила ГПЧЕ “Никола Вапцаров” с английски и руски езици, след това медицина. По разпределение започва работа в училищно здравеопазване, работи като педиатър, има дежурства в “Бърза помощ”. Като физиотерапевт работи в “Спортен диспансер” под ръководството на покойния д-р Иван Сакелариев по времето, когато ФК “Шумен” е в “А” група, а щангите носят световни успехи. В продължение на 10 години работи в частна клиника “Виктория”. Началник на отделение в МБАЛ е от 2009 година. На местните избори беше  под номер 2 в листата за общински съветници на ГЕРБ и положи клетва като съветник в първата сесия. Сега на мястото й ще влезе също медик – д-р Румен Генов.

 

 

 

IMG_9718

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *