С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Петдесет нюанса червено

IMG_9465

Тодор Тодоров

Нюанси на различия в предпочитанията на социалистите от периферията на областта и тези в областния център е установило допитването на “Позитано” до членската маса за формата и начина, по които БСП трябва да се яви на предстоящите парламентарни избори.

Това обявиха пред репортери областният лидер на БСП-Шумен Тодор Тодоров, общинският председател Веселин Пенчев и народният представител Иван Иванов.

Основното различие е по отношение на потенциалното сътрудничество с АБВ на бившия президент Георги Първанов. В Шумен не искат да го чуват.

1 485 са социалистите в областта, ако изключим членовете на БСП в община Шумен. От тях в допитването, което червените избягват да наричат референдум, са участвали 1 290 социалисти, което прави 80 % активност. Изключение прави Върбица. Там гласувалите са над 100 %, защото от 142-ма членове на БСП във вътрешнопартийното допитване участвали 146. “Ясно е, че са допуснали четирима човека, които са симпатизанти, но не и членове на БСП, да гласуват”, коментира преизпълнението на нормата Тодор Тодоров.

На първия въпрос “По какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент на Република България?” с болшинство отговорът е от първа подточка: в коалиция с други партии и организации.

На втория въпрос с кои партии да преговарят за издигане на общ кандидат, водещ отговор с 922 предпочитания е “С партиите от Коалиция “БСП – Лява България”. На второ място със 780 гласа е предпочитанието за коалиция с АБВ на бившия президент Георги Първанов, после идва “Движение 21” на адвокат Татяна Дончева с 675 гласа, четвърти са за ВМРО. Най-малко фенове събира опцията за ортаклък с ДПС – 52 членове са “за”, 782 – “против”.

Като остро и персонализирано изглежда противопоставянето с АБВ в областния център. Тук противниците на коалирането с Първанов и компания са повече, отколкото привържениците на идеята. В Община Шумен са гласували 840 социалисти.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *