Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Пациент дари 10 000 лв. на Онкоцентъра


Благодарен пациент, пожелал анонимност, дари 10 хиляди лева на Комплексния онкологичен център в Шумен. Със сумата е закупен електронож за хирургичното отделение. „Апаратът се използва в хирургичната практика. Той е с висока мощност и прецизност и ще бъде много полезен за хирургичната дейност“, каза управителят на КОЦ- Шумен д-р Свилен Арнаудов.
Продължава дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на нов, трети, линеен ускорител, за да бъдат обхванати увеличилите се пациенти на Комплексния онкологичен център в Шумен. Малко над 5 милиона лева са нужни за нов линеен ускорител, припомни д-р Арнаудов.
Постоянно запълнен е капацитетът от 20 легла на COVID-сектора, който бе разкрит в самостоятелната сграда на Отделението по палиативни грижи със заповед на РЗИ. При изписване на пациент, веднага се настанява друг, обясни д-р Арнаудов. Той подчерта, че обслужването на пациенти с инфекциозни заболявания е извън обсега на лиценза на Комплексния онкологичен център. В COVID- сектора са командировани 20 процента от работещите в Онкологичния център медици. Изключително трудно е съвместяването на основната дейност на лечебното заведение – грижа за онкологично болни пациенти и обслужването на инфекциозно болни. Прави се всичко възможно да не се пренесе коронавирусна инфекция в основната сграда на КОЦ- Шумен, където се лекуват онкоболни с компрометиран имунитет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *