Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Патици на езерото

200 полудиви зеленоглави патици бяха пуснати днес на свобода в природата на Шуменското езеро, в реките Камчия и Стара река и във водоеми от селата на община Шумен и село Изгрев в община Венец.

Разселването на птиците е в изпълнение на програмата на СЛРД Сокол – Шумен за възстановяване и обогатяване на фауната на територията и на предоставените на ловците за стопанисване от държавата ловно-стопански райони. Полудивите патици са осигурени  със средства на СЛРД Сокол Шумен и с помощта на Националното ловно сдружение НЛРС- СЛРБ по Националната програма за разселване на фермено произведен дивеч от фермата на НЛРС-СЛРБ във град Луковит. Разселване на подобен вид дивеч не е правен на територията на Община Шумен повече от 15 години, като благодарение на шуменските ловци и тяхното решение да се учреди финансов фонд за задивечаване и доброволните им парични вноска в този фонд, тази инициатива стана възможна.

Предстои пускането в природата на 600 фазана, 800 яребици и 330 диви зайци. “Благодаря на щатните служители на сдружението и на ловците от ловните дружини за участието в това благородно мероприятия. За да има природа и диви животни и след нас, на които да се радват нашите деца и внуци!” – коментира във фейсбук председателят на шуменското ловно дружество Стоян Стоянов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *