Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 702

Парцели за продан

Блага вест на днешния християнски празник “Благовещение” съобщи кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям. С решение на Общинския съвет в селата на общината, които стоят на първа линия до атрактивния язовир “Тича” – Ловец, Сушина и Кьолмен , се продават общински парцели, които биха удовлетворили всяка идея за построяване на “Къща за гости”. Целта според инж. Байрям е да бъде подпомогнато развитието на селския, ловния и риболовен туризъм. За всеки интерес и всяко желание от гражданите относно инвестиция в тази насока, община Върбица остава отворена за съдействие, се казва в съобщение на кмета на Върбица.

Мердин Байрям неведнъж е подчертавал, че развитието на туризма в общината е негов приоритет. „Ние имаме прекрасни географски дадености, древна история, обследвани минерални източници и ненадминато чист балкански въздух“, подчертава предимствата на общината Мердин Байрям.

Върбица може да привлече инвеститори освен с близостта до язовира и със своя нов и съвременен многофункционален спортен комплекс, на който биха завидели много областни центрове, притежава  свой хотел и ресторант със съвременно оборудване и обзавеждане.  “Ние имаме желанието и амбицията да работим така, щото Върбица да бъде една интересна, желана, привлекателна и предпочитана туристическа дестинация”, казва в заключение инж. Мердин Байрям.

Коментари

  • А, Борисов март 25, 2019 в 9:07 am

    Голям потенциал за развитие е също така и бившият курортен комплекс – където на времето имаше пионерски лагер, санаториум, бунгала, почивни станции, басейн, ресторант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *