Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 922

Паркиране по ремонтираното

Засилени проверки за неправилно паркиране ще осъществят през следващите дни инспекторите от Община Шумен. От пресцентъра на общината се заканиха със засилен контрол, след като се оказа, че граждани едва изчакали да бъдат ремонтирани тротоарите в зоните, където се работи по ОП “Региони в растеж” за да си паркират колите на ремонтираното.

 

“Зачестяват случаите на паркиране на леки автомобили върху новоизградените тротоари в квартал „Тракия“, ул. „Съединение“ и ул. „Тича“, които се реновират по проектите, включени в Инвестиционната програма на общината със средства по ОП „Региони в растеж“. Най-много нарушения са установени от екипите на контролните органи на Община Шумен, които работят след 17.30 часа. Само за една вечер са съставени 12 акта на водачите на автомобили.” – написа в съобщение говорителят на кметството Роза Енчева.

 

От общинската администрация призовават водачите на превозни средства да опазват изградените общински обекти, да не престояват и да не паркират автомобилите си върху новоизградените тротоари. От там припомнят, че според нормативните уредби – Закон за движението по пътищата и Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред в община Шумен, подобни нарушения се наказват с глоби от 50 до 200 лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *