С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Паркингът до ДКЦ става платен

Паркингът между Диагностично-консултативен център и банка „ДСК“ става платен като първият един час престой ще бъде безплатен за посетителите на здравното заведение. Решението бе взето на днешната сесия на Общинския съвет в Шумен. Ще бъдат поставени автоматични бариери с издаване на талони за престой на входа и изхода на паркинга. Предложението бе на съветника Христофор Крумов и бе прието с с 25 гласа „за“, 2 „против“ и 12 „въздържали се“.

Другите две предложения на Христофор Крумов за отпадане на плащането за паркингите зад Регионалната библиотека и на ул. „Марица“ над пазара не бяха приети. Те остават платени, решиха общинските съветници в Шумен с мотива, че е нужен анализ. Изразиха становище, че вкарването им в платена зона, е създало хаос в малките странични улички, което още повече затруднява движението. Против отпадане на плащането на двата паркинга бе и становището на общинската администрация.

След обстойно обсъждане на проблемите по транспорта и паркирането в града, съветниците приеха допълнителна точка. Според нея в срок до 31.12.22 г. общинската администрация следва да организира и проведе по ЗОП възлагането на актуализация на Генералния план за организация на движението към ОУП на Община Шумен. На сесия през юни следващата година той да бъде готов и представен на общинските съветници. Предложението бе прието единодушно с 36 гласа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *