С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Паралелки без деца

Списъците с класираните висят в РИО и на сайта.

Списъците с класираните висят в РИО и на сайта.

В шест паралелки в Шумен държавният прием на ученици е прекратен поради липса на кандидати за тях след първото класиране за гимназиите, което излезе в четвъртък.

 

Със заповед на началника на РИО-Шумен от днес езиковата гимназия “Н. Вапцаров” губи паралелката си с английски и френски. Никой няма да учи оперативно счетоводство с английски в гимназията по икономика.

 

Закрива се паралелката за кетъринг в техникума по облекло и хранене. Гимназията по селско стопанство губи паралелката си по агроекология. В механотехникума отпадат две паралелки – по компютърна техника с английски език и по автомобилна мехатроника.

 

Списъкът с първото класиране за шуменските гимназии излезе на 25 юни. Децата в него са 525. Според план-приема паралелките бяха 43 заедно с вече отпадналите шест. Миналата година бяха 39, от които не се сформираха три.

 

Най-високият бал тази година е 35,816 и е за паралелката по информационни технологии с немски език в Математическата гимназия. Втори е паралелката  в СОУ “Панайот Волов” с 34.974. В същото време обаче в “Панайот Волов” е и най-ниският резултат – там влиза ученик с 18.31. В една от паралелките в СОУ “Йоан Екзарх Български” минималният бал е сходен – 18.383.

 

В работните дни от 26 юни до 30 юни (петък, понеделник и вторник) класираните ученици трябва да отидат в училището, в което са приети, за да се запишат или да подадат заявление за участие във втори етап на класиране. При записването се представя оригинал на удостоверението за завършен седми клас, а за записване в професионални паралелки и паралелки по профил “Изкуства” трябва и медицинско.

 

Класираните по първо желание, в случай че не се запишат, не запазват мястото, на което са класирани и могат да се включат отново едва на трети етап на класиране, ако останат свободни места.

 

Списъците с класираните и подробности за записването има на сайта на просветния инспекторат.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *