С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

“Панамера” с присъда

27-годишният мъж, който на 8 април т. г. беше заловен в циганската махала дрогиран, докато кара „Порше Панамера“ с шуменска регистрация вече е осъден. Бързата присъда дойде след сключено споразумение между К. Ил. К. и прокуратурата.

Младият мъж, който живее и работи в белгийския Шарлероа беше спрян за проверка към 13.40 на 8 април на ул. „Витоша“ с „Панамера“ с номер СВ 3062 ТЕ. Полицаите го тествали с дръг чек за шофиране след употреба на наркотици и резултатът излязъл положителен за канабис. В автомобила пътувал и 29-годишен мъж от Русе. При проверка у него униформените открили увито във фолио бяло кристално вещество – метаамфетамин. И двамата били задържани в РУ на МВР в Шумен, срещу шофьора било образувано досъдебно производство за шофиране след употреба на наркотични вещества, а срещу спътника му за притежаване на наркотици.

След повдигането на обвинение К. Ил. К се отказал от съдебно разглеждане на делото по общия ред и приел предложение на служебния си защитник за споразумение. Районният съд в Шумен е одобрил наказанието му – шест месеца затвор условно с изпитателен срок три години и глоба в размер на 300 лева. Осъденият няма да може сам да си кара „Панамерата“ да срок от 10 месеца.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *