Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

Памет за Левски

С ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде почетена паметта на Васил Левски. Възпоменателната церемония по повод 148 години от гибелта на Апостолана свободата ще се състои на 19 февруари, петък, от 11.00 часа пред паметника на Левски на пл. „Освобождение“. Организатори на събитието са Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон.

Слово за Апостола ще произнесе Юлия Христова, директор на СУ „Васил Левски“. В програмата ще се включат и актьорите Стефани Лечева и Стефан Мараджиев от ДКТ „Васил Друмев“, които ще изнесат рецитал, посветен на Левски.

На церемонията ще присъстват кметът на Шумен Любомир Христов, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.

Ритуалът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. От общинската администрация призовават гражданите, които ще се включат във възпоменанието, да спазват физическа дистанция и да носят предпазни маски, независимо, че събитието ще се проведе на открито.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *