COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Пак бракониери

Четири каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха през изминалата седмица при проверки служители на стопанствата в системата на СИДП. На нарушителите са съставени 15 акта по Закона за горите и 9 констативни протокола. 834 са проверките в държавните горски територии за времето от 25.01 до 1.02.2021 г.

Три от каруците, с два пространствени кубически метра дърва за огрев, са задържани на територията на ДЛС-Паламара. В края на миналата седмица горският на район Тодор Икономово и екип от СИДП правят обход на държавните гори в района, като нарушения не са констатирани. Заради зачестилите кражби на дърва за огрев обаче, служителят на ДЛС-Паламара решава да се върне след проверката и да обиколи отново територията за която отговаря. Оказва се, че бракониерите са влезли в гората веднага след като екипа на СИДП напуска селото. Горският уведомява полицията, защото за незаконните дървосекачи това е поредното провинение. Бракониерите оказват съпротива и още един полицейски екип пристига на място, като ситуацията е овладяна, каруците  са конфискувани, а на тримата са съставени 6 акта и два констативни протокола. Един констативен протокол са съставили проверяващите в ДГС-Шумен, а два акта за различни нарушения са разписали горските от ДГС-Преслав. 273 проверки са извършили през седмицата служители на петте териториални поделения в област Шумен.

Каруца, моторен трион и половин кубик дърва конфискуваха през изминалите дни служители на ДЛС-Черни Лом, като на незаконните дървосекачи са съставени два акта. Със същият брой актове са се сдобили и нарушители в държавните гори стопанисвани от ДГС-Омуртаг. 245 са инспекциите, които горските са направили на територията на област Търговище.

Два акта и три констативни протокола съставиха при една от 30 проверки в стопанството служители на ДГС-Варна. Задържани са дърва за огрев, незаконно добити на територията на стопанството. За различни нарушения са съставени по един констативен протокол в ДЛС-Шерба и ДГС-Провадия, като във второто стопанство са разписани и два акта.

Въпреки обилния сняг през последните дни проверките в стопанствата продължават. Ръководството на предприятието разчита и на сигналите, които гражданите подават на телефон 112, когато станат свидетели на нередности в горите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *