Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 565

Пазете децата на пътя

Ученици от СУ“ Сава Доброплодни“ получиха светлоотразителни елементи свързани с безопасността им при движение по пътищата. Първокласниците бяха посетени от комисар Йордан Дундаков от областната дирекция на полицията  в Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

В кратка беседа заедно си припомниха основни правила за придвижване до училище и вкъщи. „Изработихме тези красиви жилетки, на които пише „Видими на пътя“ , за да може вашите родители довечера като се приберете да ви ги сложат на раничките.  Като се движите по тротоарите  сутрин или близо до пътя, фаровете на автомобилите ще ги осветяват и водачите ще знаят, че по улицата се движат най-малките участници в движението. Ние сме за това, да се грижим за вашето здраве и безопасност в придвижването до и от училище“, обясни пред първокласниците началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР- Шумен Йордан Дундаков.

Всички първокласници в Шумен получиха като подарък за новата учебна година светлоотразителен елемент с форма на полицейска жилетка. Жилетките са изработени с финансова подкрепа на фирма „Алкомет“ АД.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *