Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Още 16 километра

Още 16 км. ще бъдат изградени от автомагистрала “Хемус” след пътен възел “Диамант” при Белокопитово.

Още 16 километра от автомагистрала „Хемус“ предстои да бъдат изградени след възел Белокопитово. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на днешното си посещение в Шумен. През септември, според него, ще бъде даден старт частично на строителството на отсечката. Дотогава ще бъде издадено и разрешителното за строеж. Все още по трасето има дейности по отчуждавания на частни имоти, нужни за магистралата, което забавя процесите, каза Нанков.

За тази отсечка вече има изпълнител, а договорът е за инженеринг- трите фирми „Автомагистрали „Черно море“, „Пътстрой инженеринг“ и „Инфрастрой“ имат готовност да започнат разгърнато строителство. „Мисля, че в рамките на година и шест-седем месеца строителството на 16-те километра след Белокопитово ще бъдат готови“, каза министърът.

Той заяви, че магистралата е приоритет за правителството и очаква в началото на 2024 г. да бъде готова изцяло. Като най-тежка от строителна гледна точка министърът определи частта около В. Търново. Нанков подчерта, че с въвеждането на тол-таксите, ще постъпва допълнително финансиране за строителството на магистралата.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *