Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Още 12 години

На 13 години затвор осъди Шуменският окръжен съд 51-годишния Румен Димитров – Румен Клошаря, който на 11 ноември м. г. прониза смъртоносно с нож в сърцето колега-скитник. От деня на престъплението Клошаря е в ареста, така че да изплати вината си, ако присъдата остане в сила, му остават още 12 години.

Димитров и друг клошар били забелязани да се бият по обяд на 11 ноември и в 13.58 ч.  граждани подали сигнал на тел. 112. Докато пристигнат униформите на земята лежал един труп, а този, за когото се предполагало, че го е убил, бил изчезнал. Патрули плъзнали в прилежащия район с описанието на Румен Клошаря и скоро след това мъжът бил открит с пластмасова бутилка бира на кръговото на “Петър Парчевич” и “Васил Априлов”.

Румен от години водел скитнически начин на живот и се прехранрвал като събирал вещи, изхвърлени в контейнерите за боклук и после ги продавал или ги предавал на вторични суровини. Клошарската гилдия си имала стриктно разпределени зони, а Румен “работел” в района на ДКЦ I, познат на шуменци като Новата поликлиника. В деня на убийството обикалял района си, но забелязал друг колега да се навърта около неговите контейнери. Румен избугнал и започнал да се кара на конкурента за влизане в чужда територия. Като наближил достатъчно до него хванал втория клошар за дрехите, ударил му няколко удара с юмрук по главата и го съборил на земята. После извадил от вътрешния джоб на якето си и наръгал натрапника, както смятал, в сърцето. Жертвата починала мигове след това.

След убийството въпреки множеството очевидци Румен избягал от местопроизшествието с надеждата да се скрие. Опитал се да се избави и от ножа, но бил открит светкавично в района на МБАЛ – Шумен на кръстовището на “Петър Парчевич” и “Васил Априлов” с двулитрова бутилка бира. ДНК експертиза на ножа, с който е убита 54-годишната жертва заковала Румен Клошаря като извършител на убийството и от деня на престъплението до днес е в ареста и, ако присъдата му остане в сила, ще му остане да излежи още 12 години.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *