Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

От фейса – в полицията

Част от находките били завити в стари лотарийни билети, а на полицаите не им се наложило дори да търкат за “печалба”.

18-годишен ученик от Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав се превърна от фейсбук звезда и инфлуенсър в клиент на полицията и прокуратурата, след като селфи го издало за извършването на престъпна дейност. Младежът, който е от Върбица си пуснал в социалната мрежа снимка на фона на малка плантацийка с марихуана.

Бъдещият фермер се снимал на терасата на бащиния си дом със саксии с хубава реколта канабис. На селфито обаче попаднал криминалист от Районното управление на МВР във Велики Преслав. Тъй като моделът не бил криминално регистриран, а снимката относително стара, идентифицирането му отнело време. И тук донякъде помогнали случайността и наблюдателността на ченгето. Преди дни полицаят си вървял по улицата във Върбица, когато един от балконите по “Отец Паисий” му се сторил познат. Криминалистът напрегнал мозъка си и се сетил за селфито с марихуаната. Направена била проверка, установено било кой живее на адреса и в понеделник полицаите се явили в дома на младежа.

Отворили родителите на ученика, а след последвалото претърсване, криминалистите намерили и това, заради което отишли на адреса. Попаднали на много на брой пликчета със суха листна тревна маса, както и на по-голямо количество трева, сложена в кутия за обувки.

При последвалия полеви наркотест тревата реагирала на канабис. От дома на младия фермер били иззети половин кило от наркотичното вещество. Срещу ученика е образувано досъдебно производство по чл.- 354 ал. 3 от Наказателния кодекс за производство на наркотични вещества без надлежно разрешително.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *