С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

От пандиза, но за малко

Криминалисти от РУ- Шумен са задържали във вторник привечер 30-годишния местен жител К. М. за притежание на наркотици, съобщиха от полицията.

Шуменецът попаднал в полезрението на ченгетата от момента,  в който излязъл на свобода през юли т. г. след като излежал присъда за разпространение на наркотични вещества. Във вторник след, както пише полицията “активни и целенасочени оперативни действия” в хода на специализирана полицейска операция, било извършено претърсване в жилище на ул. „Панайот Волов“ в града, което обитавал. Очевидци забелязали суетене на цивилни в близост до пл. “Кристал”, където се предполага, че е извършено задържането.

В жилището, обитавано от задържания криминалисти намерили и иззели плик с ок. 9 грама бяло кристалообразно вещество, което реагирало на метамфтемин. Иззети били електронна везна, плик със зелена тревна маса, която по данни на 30-годишният е „ чай за пушене“, кутия от цигари с около 2 г бяло прахообразно вещество и сумата от 1350 лева.

Доскорошният затворник е задържан е за срок до 24 часа в РУ- Шумен за извършено престъпление по чл. 354 „А“ ал. 1 от НК. Извършени са разпити на свидетели с цел доказване на разпространение на наркотични вещества. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на компетентната прокуратура.

През март 2018 година К. М. беше задържан, а полицаи намериха в жилище на ул. “Рафаил Попов”, което обитавал, електронна везна, два найлонови плика с около 40 гр. чай за пушене и около 2 гр. амфетамин. През ноември същата година К. М. получи присъда от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“ на изтърпяване на наказанието и глоба в размер на 19 500 лева. Присъдата беше строга, защото К. М. вече бил осъждан веднъж за подобно престъпление. През юли т. г. излязъл на свобода.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *