Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

От другата страна на IATI

Психологическия момент да останеш сам със себе си цели пет часа, наистина е тежък“, заяви Иван Борисов студент по компютърни науки в Софийски университет и възпитаник на школа „ А и Б“, който тази година участва в Международния есенен (IATI) турнир по информатика, не като състезател, а като ръководител на българския неофициален отбор старша възраст „Шумен-Ямбол“, съобщават от пресцентъра на състезанието.

Иван Борисов

Той каза още, че в момента когато се състезаваш се интересуваш само от собственото си представяне, но това коренно се променя когато влезеш в ролята на Тийм лидер. „Като ръководител се стараеш да помогнеш на всички състезатели, давайки им съвети, които да ги улеснят и да им помогнат“, завърши Иван Борисов.

Веселин Матеев, член на Техническия комитет на състезанието коментира, че към момента няма проблеми в компютърното осигуряване и всичко е протекло гладко и с успешно приключване на първия състезателен ден от Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“.

През състезателната система BOS, която работи безотказно и чиито автор е шуменеца Петър Петров бе осъществен и превода на задачите“, каза Бисерка Йовчева и допълни, че тази година авторите са изготвили проблеми, които надминават миналогодишните задачи по информатика.

Главен асистент д-р Бисерка Йовчева – председател на организационния комитет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *