С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Отоплението с дърва

61 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са получили към момента подалите заявки до кметовете от областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич. Дървата са добити от 18 стопанства в обхвата на СИДП. Близо 10 000 домакинства вече са осигурени за предстоящата зима. Почти половината от стопанствата са се издължили и са доставили дървата, които са им заявени.

2578 семейства от област Шумен ще се топлят през тази година с дърва предоставени им от горските и ловни стопанствата. Най-много са заявките към ДГС-Шумен, като до момента 900 домакинства са получили 5500 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Близо 1050 домакинства от област Търговище и 2000 от област Добрич ще се отопляват с дърва през отоплителен сезон 2021/2022. В двете области най-много са заявките към ДГС-Търговище – 632 и ДГС-Генерал Тошево, които осигуряват топлото на 822 семейства.

4044 жители на област Варна са получили заявките си, като най-много дърва за огрев за физически лица са добити в ДЛС-Шерба – 6071 кубика за повече от 1000 домакинства.

Хората, които все още не са подали молби за доставяне на дърва, могат да го направят и сега. От ръководството на СИДП гарантират, че никой няма да остане на студено тази зима и приоритет за предприятието си остава добива на дърва за населението.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *