С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Отложиха точката за паркингите

Точката за определяне нови цени за паркиране в синя зона за следващата година отпадна от дневния ред на днешната сесия на общинския съвет. 21 от съветниците гласуваха за отлагане на точката, 16 бяха против и 1 се въздържа. Предложението за отлагане направи съветникът Христофор Крумов от групата „За Шумен“. Той поиска управителят на   ОЖИ да представи справка а приходите и разходите от синята зона, както и да заяви намеренията на дружеството дали ще инвестира в изграждането на нови паркинги.

Към предложението на Крумов Даниела Русева припомни, че правна комисия със 7 гласа има решение точката да не влиза в дневния ред.

Кметът Любомир Христов припомни, че общинският съвет трябва да има решение, за да знае на какви цени да продава картите за следващата година. Съветниците обаче остават на мнение, че преди да се повишават цените, трябва да има ясен икономически анализ и обосновка.

Д-р Сотир Караниколов очевидно ще остане директор на КОЦ до избора на нов управител, тъй като точката за назначаването на временно изпълняващ на неговата длъжност, също не влезе в дневния ред. Подобно искане от страна на администрацията за назначаване на временно изпълняващ е до провеждането на конкурс, е прецедент в историята на шуменските лечебни дружества. Досега управителите са изпълнявали длъжността си до избора на нови управители.

Не влезе в дневния ред и докладната на кмета на с. Мадара, с която той иска на база проведено общо събрание в селото,  определяне на конкретни суми за поддържане чистотата на селото. Липсата на разглеждане на точката ще доведе до закононарушение, тъй като общинският съвет трябва да се произнесе в 30-дневен срок. Това няма как да стане, тъй като следващата сесия ще бъде последния четвъртък на януари.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *