Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Отложен старт

Кандидатстването за прием в детските градини на Шумен няма да започне на 6 април според първоначалния и утвърден от кмета Любомир Христов график. Кампанията за детските градини ще тръгне с отложен старт на 23 април, а причината е обявеното извънредно положение и предпазните мерки за защита от коронавируса, научи Шмоко.бг. Кметът на Шумен е издал съответната заповед РД-25-721, с която премества приема със 17 дни, но в зависимост от развоя на събитията и епидемията заповедта също може да се окаже предпоследна.

Според предходната заповед на шуменския кмет системата за прием трябваше да бъде отворена на 2 април, за да могат родителите да видят свободните места и да се ориентират за избора си. От 10 часа на 6 април трябваше да започне и кандидатстването онлайн. Нямаше пречка онлайн подаването на документи да продължи и в условията на извънредното положение, но това щеше да постави в неравностойно положение тези, които нямат адресна регистрация в Шумен и, които трябваше да подават документи в общината, както и тези, които нямат компютър или интернет или изпитват затруднения при подаване на документите. За тях досега имаше акаунти със служебен достъп по детските градини и служители на градините можеше да подадат документите вместо тях. Заради забраната за събиране на хора на едно място това няма как да стане към момента.

Според новата заповед на кмета Христов обявяването на свободните места по новия график трябва да стане на 21 април. От 10 часа на 23 април може да се регистрират, редактират или отказват заявления за прием. Крайната дата за затваряне на системата е 30 април в 23.59 часа. Класирането трябва да бъде обявено при този нов график на 4 май в 17:00, а от 9 часа на следващия ден може да започне записването. Крайната дата за записване е 17 часа на 8 май 2020 година, се посочва в заповедта на кмета.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *