С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Отлагат спирането на тока за ВиК

Районният съд в Шумен е издал на 2 август 2023 г. втора обезпечителна заповед, с която забранява спирането на електрозахранването на ВиК съоръженията заради стари задължения към фирма „Кумер“. Той дава едномесечен срок на управителя на местното водно дружество да заведе съдебно дело за изчистване на търговския спор относно високата търговска надбавка. Пушкаров е подготвил сигнал и до прокуратурата срещу фирма Кумер във връзка със сключения от предишния управител Томов неизгоден договор.

Това стана ясно днес след свиканата от областния управител проф. Добромир Добрев работна среща между управителя на ВиК, кметовете на общини и специалисти от сектора. „Това е глътка въздух, засега няма да бъде спирано електрозахранването на съоръженията на ВиК, които подават вода на шуменци. През това време дружеството ще предприеме още мерки и ще продължи преговорите с Кумер до окончателно и трайно решаване на проблема със старите задължение.

Областният управител подчерта, че е изпратил писма във връзка с нерешения от дълго време проблем до ДАНС, ресорни министерства, ЕРП „Север“, Енерго про с напомняне, че снабдяването с вода на населението е част от националната сигурност.

Договорът с фирма Кумер приключи през април тази година, но заради неизгодния договор неизплатените задължения остават да висят. В момента ел. снабдяването се извършва от фирма „Синергон“ – София, към която ВиК Шумен изплаща редовно задълженията си.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *