Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Откриват Център по природни науки

На 20 май официално отваря врати новият Център по природни науки към Факултета по природни науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, съобщават от пресцентъра на учебното заведение.

Събитието е от 18,00 часа. Центърът се намира на територията на Природен парк „Шуменско плато“, в сградата на Астрономическата обсерватория. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с чудния свят и необятните приложения на биологията, физиката, химията, науките за Земята и астрономията. В Центъра са експонирани точни зоологически модели на животни, които се срещат на територията на платото. В кинозалата му е уредена изложба на авторски фототабла, а в друга зала е разположена експозиция от стари уреди и прибори по астрономия и физика, както и експозиция от минерали и руди.

Специално участие в програмата по откриването ще вземат възпитаници и партньори на Факултета по природни науки, както и херпетолозите Марко Иванов и Кирил Вълканов от терариумната експозиция „ЗмиярникЪ“ – Бургас, които ще демонстрират шоу с живи животни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *