С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Отиде си Мария Пеева

Снимка: 24shumen.com

След тежко боледуване на 66 години ни напусна художничка Мария Пеева. Погребението ще бъде на 1 септември от 15 ч. на Гробищния парк в Шумен.
Мария Пеева е родена в Шумен през 1957 година. Завършва стенна живопис във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Художествено-творческите й изяви са в областта на приложните изкуства и живописта. Била е преподавател в Шуменския университет. Има участия в редица общи изложби, както и десетки самостоятелни изяви.
Пеева е автор на илюстрациите на множество книги. Работи в творчески тандем с писателката Виолета Кънчева. Художничката нееднократно е била удостоявана с „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура.
“Ще липсва на всички, които са имали досег с изкуството”, “Дълбок поклон пред една слънчева и лъчезарна приятелка”, “Още един човек, разпръскващ смисъл и надежда, напусна белия свят”, “Горе ще стане цветно”, “Да загубиш приятел е друг вид осиротяване. Вече без Мария.” – това са само част от тъжните последни думи за сбогом с приятеля, твореца и човека Мария Пеева, написани във Фейсбук.

Светъл и цветен да е пътят й към звездите!

Екипът на “Шмоко.бг” изказва съболезнования на близките за тежката загуба. 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *