С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Остават старите цени

Цените за абонаментно паркиране в затворените паркинги остава непроменена. Въпреки, че докладната за трети път влиза в сесия на Общински съвет – Шумен, тя отново не бе приета. На днешната сесия със „За“ гласуваха17 съветници, 9 бяха против и 12 се въздържаха. Така увеличението с по 50 лв., предложено от ОЖИ, не мина и цената за годишен абонамент остава 300 лв. за паркиране на един паркинг и 400 за всички паркинги затворен тип. Цената за почасово пракиране в синя зона остава 1 лв. на час.

Според представителя на Общинското предприятие  „ОЖИ“ събирането на такси за паркиране е стопанска дейност и тя е калкулирана в издръжката на предприятието. Цената от 1 лв. за паркиране на час не покрива разходите, коментира бившият управител на дружеството Юлиян Вълчев. От друга страна съветници репликираха, че условията за осигуряване на тази услуга не са променяни и не предполагат  увеличение на цената.

Предложението на съветник Добромир Драев за намаление на годишната цена за абонаментно паркиране с 50%, тъй като общинското предприятие до този момент не е представило икономически анализ и информация за продадените абонаментни карти, нито е уточнен икономическият ефект. Това предложение също не бе прието.

Съветници коментираха, че разширяването на синя зона не допринася за решаване на проблема за паркиране, а просто измества автомобилите по малките напречни  улички и на практика създава по-големи проблеми по паркирането и придвижването на гражданите.

Таксите за паркиране ще бъдат гледани на следваща сесия, тъй като всяка година Общинският съвет приема цена на услугата за паркиране.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *