С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Ориентировачи на платото

Георги Колев /вдясно/ председател на клуб “Мадарски конник” и Йордан Нанков, зам.-председател на клуба.

От 31 август до 2 септември на Шуменското плато ще се проведе 27-ото състезание по спортно ориентиране за купа ”Шуменска крепост” и купа ”СиВен”. Очаква се в това издание да се включат над 250 състезатели от 15 клуба от цялата страна, каза председателят на шуменския клуб и организатор Георги Колев на пресконференция в Община Шумен.

Заради автомобилното състезание, което се провежда в същи период на платото – рали „Стари столици”, маршрутът на ориентировачите е съсредоточен около бившия лагер Ивански, където сега се помещава скаутският лагер. По този начин ще се избегне асфалта и ще има по-голяма сигурност за състезателите, уточни Колев.

Надпреварата започва в петък от 16,00 часа със старт на средна дистанция за купа “Шуменска крпост”. От 18,30 часа е награждаването.
В събота от 10,30 часа започва надпреварата на средна дистанция за купа “Сивен”, официалното награждаване е от 19,00 часа. Неделя от 11,00 часа е стартът на щафетните състезания, а награждаването ще стане в 13 часа.

Състезателите са разделени в 12 възрастови категории за мъже и жени, като най-дългото трасе е 5,8 километра при група Мъже 21 Елит, а най-малката отсечка е 2 км при 12-годишните. Очакваме силни представяне, защото много състезатели се готвят за държавно първенство, отбеляза Георги Колев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *