Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Оправя се, нови няма

Състоянието на пациента, който беше приет приет петък в МБАЛ – Шумен с коронавирус, се подобрява, съобщиха от здравното заведение. 37-годишният мъж постъпи с кашлица и задух, а след хоспитализирането му беше получена и положителна проба за наличие на COVID-19.

“Пациентът е напълно изолиран, сам е на етаж, където няма други болни. Взети са му кръвни проби за изследване, направена му е рентгенова снимка на бял дроб, пациентът няма пневмония и е в подобрено общо състояние.” – съобщи официален източник от болницата

Мъжът е работил като музикант в Банско и се е прибрал в Шумен на 14 март, научи неофициално Shmoko.bg. Още тогава се е чувствал неразположен и не излизал от апартамента си в района на Трети участък в Шумен. Единственият човек, който го посетил, била приятелката му, а двамата слизали само до буса пред блока за багаж и до близкото магазинче. В четвъртък, 19 март, музикантът се почувствал зле и в петък потърсил медицинска помощ. Веднага бил хоспитализиран, а приятелката му карантинирана в апартамента. По думите на представител на санитарните власти пациентът е бил съвестен и сам се е поставил в самоизолация без да общува с други лица. Въпреки това РЗИ и полицията издирваха евентуално хора, които може да са били контактни с него.

От МБАЛ – Шумен съобщиха, че от петък насам не са изпращали нови проби на пациенти със съмнения за коронавирус, няма и други постъпили пациенти със съмнения за COVID-19. От здравното заведение обаче уточниха, че те са ангажирани само с пробите на хоспитализираните пациенти, а тези на контактните лица, общували с пациента се взимат от РЗИ – Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *