Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 489

Опасни жила

PSZCZOLA

В селото са убедени, че смъртта на строителя е от множеството ужилвания от пчели.

58-годишен мъж е починал в каолиновското село Дойранци в неделя след ужилване от пчели, разказа пред Шмоко.бг кметът на селото Веселин Петров. Според това, което се говори из селото мъжът бил ужилен от повече от 60 пчели.

 
Лютфи Хълми бил здрав мъж и се занимавал със строителство, а в свободното си време се опитвал да развъжда пчели и дори да кандидатства по програма за финансиране на пчелари. В събота докато бил край кошерите го ужилили няколко пчели, не обърнал голямо внимание. В неделя обаче атаките от медоносните насекоми били над 60.

 
След ухапванията Лютфи потърсил медицинска помощ в спешния център в Каолиново. Там му направили вливане, след което мъжът се прибрал у дома. Вкъщи казал само на жена си, че е малко уморен и ляга да си почине и повече не станал.

 
Пчелите периодично подивяват, установяват напоследък пчелари в региона и отдават това на хербицидите, с които се обработват посевите. Особено агресивни ставали след паша в рапицата. Сега обаче освен че реколтата била прибрана, в района на Дойранци изобщо пък нямало рапицови насаждения.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *