С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Онлайн и на живо

За поредна година шуменският театър ще се включи в световната инициатива „Нощ на театрите“. Срещите с публиката са на 20.11. /събота/ и ще преминат под мотото „От другата страна на театъра“.  Тази година ДКТ „Васил Друмев“ кани своята публика на живо и пред екран, съобщават от пресцентъра на театъра.

От 19:00 ще бъде излъчен онлайн спектакълът “Алеко. Смях над мрачни страници” по текстове на Алеко Константинов. Ще може да го гледате в YouTube. Линкът ще бъде публикуван на страницата на театъра във Facebook  и ще бъде активен 24 часа, уточняват от театъра.

Мъж се събужда в непознато пространство. Анонимни фигури се крият в сенките и шушнат през смях “Това ли е Щастливеца?” Да, това е Алеко Константинов – един куршум е спукал сърцето му. Преди да си отиде, авторът на “Бай Ганьо” прави последна равносметка. Вглежда се в своето най-любимо творение, вглежда се и в своя отминал живот и се опитва сам на себе си да отговори на въпроса “Защо това се е случило с мене?”. Алеко разказва на публиката си невероятните истории за Бай Ганьо – абсурдни, смешни … Но не много весели.“, пише в анотацията към спектакъла.

Режисьори и текст за театър – Максима Боева и Любомир Колаксъзов, консултант – Ина Божидарова. Сценография, костюми и кукли – Борис Далчев, композитор – Милен Апостолов, пластика – Стефания Георгиева.
Участват: Валентин Ченков, Веселин Бърборков, Джанер Якуб, Димитър Димиторв Димитров /гост/, Живко Гущеров /гост/, Ивана Бобойчева, Светлин Иванов и Ростислав Дамянов /гост/.

Проектът се финансира от Общински фонд „Култура” след участие в конкурс.

Сутринта от 11:00 ч. в зала “Патиланчо” най-малките почитатели на театралното изкуство ще могат да гледат на живо “Тримата братя и златната ябълка” по народната приказка, драматизация – Мирослав Стоилов. Режисьор – Даниела Христова, сценография и кукли – Христина Стоилова, музика – Владимир Джамбазов. Участват: Вилиана Димитрова, Катрин Лалова и Валери Зарков.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *