Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Озеленяване

Над 15 000 броя пролетни цветя са засадени до момента в градски площи, паркове и градини в Шумен, информират от пресцентъра на Община Шумен. Цветята са различни видове – теменужки, незабравки, парички, синерария и самакитка. В градинката около НЧ „Добри Войников-1856“ са засадени и нови 160 броя храсти от вида лигуструмжив плет. Дейностите се извършват от ОП „Паркове и обредна дейност“, като целият разсад е произведен в двете общински оранжерии, които се стопанисват от предприятието.

С пролетни цветя вече са обновени градинките около паметника на Васил Левски, пространствата до Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, пред сградата на Община Шумен, по пешеходната зона на бул. „Славянски“, пред паметника на пл. „България“, пред бившето кино „Херсон“, около паметника на Тодор Колев и плочата на НАТО в Градската градина. През тези дни се зацветяват площите пред Съдебната палата с цветя от видовете топ карамфил, самакитка и синерария. До края на седмицата, ако времето е подходящо, работата ще продължи в Градската градина, където ще бъдат засадени теменужки и парички.

Заедно със засаждането на цветята върви и есенното залесяване. Със средства от общинския бюджет бяха закупени 80 млади дръвчета от видовете каталпа, шестил, офика, явор фламинго, захарен клен и дребнолистна липа. Част от тях вече са засадени в градинката зад бюст-паметника на Панайот Волов на пл. „Освобождение“ и по ул. „Кирил и Методий“. Останалите фиданки ще бъдат разпределени в парка до сградата на общината, на детската площадка зад Военното училище, в Градската градина, по ул. „Владайско въстание“ и на други места в града.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *