С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Одобриха онлайн сесиите

На свое заседание днес Общинският съвет в Шумен одобри провеждането на онлайн заседания, когато това се налага. Допълненията влязоха в Правилника за организацията и дейността на местния парламент. Въпреки съображенията и притесненията на отделни съветници и групи за възможността за нормално провеждане на заседанията, правилникът бе приет с 35 гласа „за” и 1 „против”. Гражданите също ще имат възможност да участват в дистанционните заседания като минимум 24 часа преди негово начало заявят това в деловодството на Общинския съвет. В заявката трябва да се посочи имейл адрес, който ще се ползва, и въпроса, по който ще вземе отношение. На посочения си имейл гражданинът ще получи парола за достъп до платформата, в която ще се състои онлайн заседанието. Същото трябва да направят и журналистите, които искат да отразяват работата на съветниците. На този имейл гражданите и журналистите ще получат достъп до онлайн сесията.

С 35 гласа „за” беше приет и нов Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Шумен. Той запазва мандатността, която разрешава заемането на длъжността само два последователни пъти. В срок от 3 месеца трябва да бъде обявен конкурс. До избора на нов омбудсман, старият продължава да изпълнява длъжността.

В началото на заседанието беше регистрирана нова група съветници в Общински съвет-Шумен. Тя се нарича „За Шумен” и включва Добромир Драев, Ася Аспарухова и д-р Ивайло Петров.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *