С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Обучават преброителите

От 23 август при стриктно спазване на противоепидемичните мерки започват обученията на преброителите и контрольорите, които ще бъдат наети за Преброяване 2021 на територията на област Шумен, съобщават от ТСБ „Североизток”, отдел „Статистически изследвания-Шумен”.

Обученията са еднодневни и се организират от общинските преброителни комисии и териториалните статистически бюра. Обученията в общините извън областния център ще се проведат в периода 23 август – 27 август в зали, които са с достатъчно голям капацитет, за да отговарят на изискванията за предотвратяване на разпространението на КОВИД 19.

На 23 август ще се проведе обучение в общините Смядово и Върбица. На следващия ден ще бъдат обучени преброителите и контрольорите от общините Хитрино и Венец. Обучението в общините Никола Козлево и Каолиново ще се проведе на 25 август. На 26 август е планирано обучение в общините Каспичан и Нови пазар и на 27 август ще бъдат обучени преброителите от община Велики Преслав.

Обучението на кандидатите за преброители, контрольори и резерви от община Шумен ще се проведе на групи в два последователни дни – 31 август и 1 септември при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Преброителите и контрольорите ще бъдат запознати със Закона за преброяването, съдържанието на преброителните карти, начина и времето на работа, правата и задълженията им. Специално внимание ще бъде обърнато на стриктното спазване на противоепидемичните мерки и указанията, които НСИ получи от Министерство на здравеопазването за провеждане на Преброяване 2021.

Още преди обучението на всички участници ще бъдат раздадени обучителни материали, предпазни маски за многократна употреба и дезинфектанти.

Преброяване 2021 ще се проведе от 7 септември до 3 октомври на два етапа – първият етап, от 7 до 17 септември, ще бъде преброяване по интернет, а вторият, от 18 септември до 3 октомври – с преброители, които ще посещават домакинствата в часовете от 8.00 до 20.00 всеки ден, включително събота и неделя.

Актуална информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021е налична на https://census2021.bg/.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *