С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Обсъждат развитието на туризма

Работна среща относно възможностите за популяризиране на историческите забележителности в област Шумен инициира днес областният управител Владимир Йолов. В нея участваха кметове и представители на общините Шумен, Нови пазар и Каспичан, изпълнителният директор на ДП „Кабиюк“ Десислав Десподов, директорът на Областно пътно управление Димитър Ковачев, собственикът на комплекс „Стара Плиска“ Карен Алексанян и заместник-областният управител Николай Колев, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

На срещата беше решено да бъде подготвено и изпратено общо писмо от областния управител и общините до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до НСОРБ с предложения за промени в сега действащата наредба за въвеждане на преференциални такси за общините при поставяне на билбордове с рекламна цел в областта на туризма.

Областният управител подчерта необходимостта да бъде изработена цялостна маркетингова стратегия като важно условие за успешен туризъм в област Шумен. Предстои да започне работа по изготвянето на общ маркетингов продукт с участието на всички общини и експерти от тази сфера, където да бъдат ясно определени дългосрочна визия, приоритети и мерки с цел обединяване на усилията на всички заинтересовани страни за развитието на туризма.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *