С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Обсъдиха училищните проблеми с министър Цоков

В Световния ден на книгата, кметът проф. Христо Христов и екипът му посрещнаха служебния министър на образованието и науката проф. Цоков на кратка работна визита в Община Шумен.

В разговор, кметът проф. Христо Христов и зам.-кметът Светослава Хайнова, коментираха част от проблемите на училищното и предучилищното образование в общината, като акцентираха върху възстановяване на Спортното училище или поне спортни паралелки в съществуващите училища, ревизия на стандартите за педагогически и помощен персонал в детските градини, особено за деца със специални образователни потребности. Едносменен режим на работа на училищата и оптимизация на броя на детските градини бяха сред дискутираните теми.

От своя страна, проф. Цоков насърчи усилията на общинската администрация за въвеждане на едносменен режим за всички училища, прие предложенията за промяна на законовата уредба, особено в частта за мандатност на директорите на училища и детски градини. Министърът посъветва ресорните специалисти да бъдат в пряка връзка с експертите на Министерството на образованието и науката, за да получават навременна информация за откриващи се програми за финансиране, както и за текущи промени във нормативната уредба и стандартите.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *