Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Обновяване на центъра във Венец

Строителните дейности на централната част на Венец инспектира кметът на общината Нехрибан Ахмедова. Центърът на общинския център е превърнат в строителна площадка и вече се очертава новият му облик.

Реконструкцията на центъра стана възможна след като Министерският съвет с постановление 348 от 18 декември м. г. одобри допълнителни разходи за 2019, сред които попадна и обект „Рехабилитация на площадното пространство пред Народно читалище „Изгрев – 1929“ с. Венец“. Макар да няма собствено име „площадът пред читалището“ е основният площад и място за срещи на хора от селото и цялата община.

Стойността на проекта е 168 209,33 лева и включва обновяване на настилката на площадното пространство с бетонови плочи с мита повърхност с обща площ около 900 кв.м; доставка и монтаж на парково оборудване и обзавеждане – беседка, пейки, 6 двойни перголи и кошчета, както и изграждане на осветителна енергоспестяваща инсталация.

Успоредно с този строеж Община Венец завърши и изграждането на площадка за стрийт фитнес в парка на селото в рамките на кампанията „За чиста околна среда – Обичам природата и аз участвам“ на Програмата за управление на дейностите по опазване на околната среда. Проектът на общината беше финансиран с 10 хиляди лева. Освен монтажа на уреди и паркова мебел, което беше включено във финансирането, със собствени средства Община Венец монтира и парково осветление.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *