Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Областният следи подготовката

Поредица от срещи проведе областният управител Валентин Александров за обсъждане подготовката в област Шумен за нормалното протичане на изборите за народни представители на 11 юли. В първите десет дни от назначаването си на поста областният управител разговаря с директора на Областната дирекция на МВР, началника на РУ-Нови пазар, началника на участък „Полиция“-Каспичан, кметовете на общините Нови пазар и Каспичан, както и с ръководителите на РЗИ, ОДБХ, ВиК, Напоителни системи-Шумен и Инспекцията по труда. „Необходимо е да бъдат предприети всички мерки за провеждане на честни и демократични избори, да не се допуснат нарушения като вот под натиск и манипулации“, беше категоричен областният управител Валентин Александров.

Всички кметове на общини и началниците на районните управления на МВР в областта ще бъдат запознати с резултатите от анализа на Антикорупционния фонд за влиянието на контролирания и купен вот в страната и ще получат карта и списък с изборните секции в област Шумен, в които рискът от контролиран и купен вот e по-висок. Целта е да бъдат предприети адекватни действия от тяхна страна и да създадат организация за недопускане на изборни нарушения.

От пресцентъра на областната управа съобщиха, че новите заместник областни управители на област Шумен Албена Бабева-Сланева и Сашо Евлогиев ще встъпят в длъжност от утре – 1 юни. Те бяха назначени на 28 май със заповед на министър-председателя Стефан Янев.  На по-късен етап ще бъдат определени ресорите, за които ще отговорят заместник областните управители.

Албена Бабева-Сланева е била дългогодишен служител в общинската администрация в Шумен. Притежава образователно квалификационна степен „магистър“ по специалността „Българска филология“ от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Сашо Евлогиев е дългогодишен преподавател в Националния военен университет „Васил Левски“, бил е декан на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“. Висшето си образование е завършил в същия университет.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *