С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Няма проблеми по организацията

Областният управител проф. Христо Христов обсъди подготовката и организацията на предстоящите парламентарни избори на работна среща с кмета на община Шумен Любомир Христов и с кметовете на населените места в общината. В хода на разговора бяха обсъдени различните аспекти от изборната подготовка, както и съвместната работа между общините и държавните институции по обезпечаване и организацията на изборния процес.

Областният управител постави акцент върху противодействието и мерките срещу купуването на гласове с цел  недопускане подмяна на вота на избирателите.     „Основната задача е да бъдат проведени честни и демократични избори, да не се допускат нарушения като вот под натиск и да се реагира своевременно при сигнали за опит за манипулации“, заяви проф. Христо Христов. С тази среща областният управител приключи обиколката си в региона, като през последната седмица подготовката за изборите беше обсъдена и при посещения в общините Венец, Никола Козлево и  Смядово.

Областният управител обобщи, че при всички срещи по места е констатирал много добра организация по отношение изпълнението на ангажиментите по организационно-техническата подготовка за изборите на 2 април. Общините и всички държавни институции, ангажирани с изборния процес, работят в много добра координация и синхрон. Проф. Христо Христов е в ежедневен контакт с ръководството на ОД на МВР-Шумен и на Районната избирателна  комисия за обсъждане на всички текущи въпроси за осигуряване на сигурността и спокойствието на гражданите и нормалното протичане на изборния процес.

Областна администрация Шумен вече е получила всички необходими изборни материали и книжа, устройствата за видеонаблюдение, ролки с хартия за машинно гласуване, кутии за отрязъци на бюлетините и печати за секционните комисии. Предстои  всички изборни материали да бъдат предадени на общините. Това ще стане  по предварително съгласуван график с кметовете на общини и ОД на МВР, считано от днес. В ход е подготовката и създаването на необходимата организация в  зала „Арена-Шумен“, където в изборната нощ ще работят Районната избирателна комисия Шумен, изчислителен пункт към РИК и ще се извършват всички дейности за обработка на изборните протоколи.

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *