Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Няма опасност от наводнения

Няма опасност от преливане на реки и язовири в община Шумен, въпреки паднали напоследък значителни валежи. Това сочи проверката на община Шумен, съобщават от пресцентъра на ведомството.

От началото на месец юни досега на територията на община Шумен са паднали 82 литра дъжд на квадратен метър, което надвишава месечната норма. Количеството от петък (10 юни) до днес (13 юни) е в рамките на 54 литра на квадратен метър, като само в събота (11 юни) падналият дъжд е от порядъка на 34 литра на квадратен метър.

От общинската администрация съобщават, че по разпореждане на кмета Любомир Христов през месец май и началото на месец юни беше извършено превантивно почистване на коритата на реките и деретата. Проверено беше и състоянието на водните обекти. Направената проверка показва, че осемте язовира, които общината стопанисва, са в добро техническо състояние и с по-малък воден обем от максималния. Под критичното ниво и с нормална проводимост са реките Камчия, Поройна ( включително и в района на село Дибич), Мадарска, Страшка и Енчова и не създават рискове за населението и за инфраструктурата.

Проверките и контролът за състоянието на водните обекти на територията на общината продължават.

Коментари

  • Слави юни 13, 2022 в 10:23 pm

    През 2015 беше с м@.олетн@ има го в мвр

    0893623714 мартин атанасов н1216

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *