С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

Няма кандидати

Поради липса на кандидати процедурата за зимно поддържане ще бъде прекратена. Преговорите ще продължат по договаряне с изпълнителите.

Няма кандидати за обществената поръчка „Зимно поддържане – снегопочистване, опесъчаване, лугиране на  улици,тротоари и територии за обществено ползване в гр. Шумен, район Север.   Това заяви председателят на тръжната комисия в Община Шумен инж. Валентина Йорданова, директор на дирекция „Строителство и екология“.

Днес комисията трябваше да отвори постъпилите оферти, но до крайния рок за подаването им – 5 септември, не бе постъпило нито едно предложение.

Заради възникналия проблем, комисията реши да предложи на кмета Любомир Христов  да бъде прекратена процедурата и да се премине към пряко договаряне с изпълнители, каза инж. Йорданова.

Стойността на поръчката без ДДС  е 300 000 лв. и е за периода от датата на сключване на договора до 31.12.2020г.

Поръчката обхваща зимното поддържане на уличната мрежа и пътни съоръжения на територията на район Север. Тя включва прегледи на заявените за използване машини и съоръжения от възложителя, осигуряване на необходимите материали, снегочистене (патрулно и периодично) на улиците до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, разчистване на преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове; обезопасяване на улиците против хлъзгане и други, посочени в техническата спецификация и документацията.

През миналата година зимното поддържане беше поверено на двете сметопочистващи фирми „Екомакс“ и „РТК“, и на „Автомагистрали „Черно море“.

Коментари

  • Varg септември 9, 2018 в 6:57 pm

    Тъй хубаво чистиха миналата година в Българанов,че 5 дни нямаше тротоари никъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *