С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

НС на БСП замени Венков с Христов

Бившият областен управител проф. Христо Христов е кандидатът на БСП за кмет на община Шумен. Националният съвет на БСП подмени кандидатурата само ден след като местната организация издигна Венцислав Венков.

Проф.  Христов ще води и листата за общински съветници. Той е дългогодишен академичен преподавател в сферата на сигурността и отбраната, бил е декан на Факултета по технически науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Последователно в периода 1987 г. – 2011 г. е работил в Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи и ДАНС. От август 2022 г. до юли 2023 г. той заемаше поста областен управител на област Шумен.

Националният съвет на столетницата не е посочил мотиви, с които ден по-късно подменя решението на местната организация да издигне кандидатурата Венцислав Венков, също бивш областен управител и общински съветник, с утвърдено име на професионалист и общественик, който на предишните местни избори загуби само със 70 гласа от кандидата на ГЕРБ, но БСП отказа да обжалва резултатите.

Няма обявени мотиви и за свалянето на политическото доверие от сегашния председател на общинската организация Веселин Пенчев, който трябваше да води общинската листа. Неотдавна пак тихомълком Пенчев беше отстранен и от председателското място в областната партийна организация, макар че в Общинския съвет отстояваше аргументирано и докрай позициите на БСП. До избора на нов председател местната организация ще се ръководи от работна група от Националния съвет. Според анализите на червените, промените се налагали заради лоши изборни резултати. Местни социалисти контрират, че именно намесата на централата е довела до тези ниски резултати, характерни за цялата страна.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *