С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

НСОРБ избира ръководни органи

Кметът на община Шумен проф. д-р Христо Христов и председателят на Общинския съвет – Шумен адв. Ася Аспарухова участваха днес в регионалното делегатско заседание за номиниране на членове на управителните органи на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, съобщиха от пресцентъра на община Шумен. В него се включиха представители на общините в областите Варна, Шумен, Търговище и Добрич. Съгласно Правилника на НСОРБ, кандидатурите за членове на Управителния съвет се издигат на регионални заседания във всеки един от шестте района за планиране. Днешното заседание беше ръководено от председателя на Общинския свет – Варна инж. Христо Димитров и се състоя в к. к. „Златни пясъци“.

С голяма подкрепа за членове на Управителния съвет на сдружението от Североизточния район за планиране бяха номинирани кметовете на община Аксаково-Атанас Стоилов, община Варна – Благомир Коцев и на община Върбица – инж. Мердин Байрям.

За членове на Контролния съвет на НСОРБ бяха издигнати кандидатурите на кметовете на общините Дългопол и Шумен, като делегатите подкрепиха номинацията на проф. д-р Христо Христов за член на Контролния съвет на НСОРБ.

На проведената по-късно областна среща за избор на представители на общините в бъдещия Регионален съвет за развитие в Североизточния район от област Шумен бяха избрани Нехрибан Ахмедова, кмет на община Венец и проф. д-р Христо Христов, кмет на община Шумен. За техни заместници бяха избрани Георги Георгиев, кмет на община Нови пазар и Зия Назиф, председател на Общинския съвет на община Каолиново.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *