Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 565

Нощ на театрите

Драматично-куклен театър “Васил Друмев” Шумен за четвърта година е част от Нощ на театрите, вдъхновена от инициативата „Европейска нощ на театрите”. Тази година тя ще се проведе на 17.11.2018 г. и ще обхване 16 български града, които са подготвили разнообразни прояви, включващи спектакли, изложби, пърформанси, програми, носещи духа и идеята на международното събитие, обединяващи в една единствена вечер театралната територия на множество европейски страни. Нощ на театрите 2018 ще премине под мотото: “Очи в очи с театъра”, с което иска да сближи още повече театралното изкуство и неговата публика.

В Шумен стартът е от 11.00 ч. в зала “Патиланчо” с предложение за най-малките почитатели на театралното изкуство, с инициативата “Да поиграем с Пипи”! Щурата героиня на Астрид Линдгрен ще им разкаже за някои от своите преживявания, ще ги научи на любимите си танци, ще бъдат нещотърсачи.

Вечерта ще бъде увенчана от 19.00 ч. в камерна зала с танцовия спектакъл “Невъзможност в най-чист вид” с хореограф Стефания Георгиева.

Като комплимент към публиката и НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2018 входът за срещата с Пипи е безплатен, а билетът за танцовия спектакъл е за двама.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра, тел. 054/ 87 22 41, 089614 00 44. Работно време на билетна каса: 11.00-14.00 ч.

Повече подробности за инициативата може да прочетете на адрес: www.theatresnight.org

Тази година Нощта на театрите освен театралните сцени и алтернативни пространства в градовете-на 17 ноември ще има и 6-часовото онлайн студио. Темата ще е „Театър, опера, балет“, а зрителите щемогат предварително или по време на живото излъчване от 11 до 17 ч. да задават въпроси. А поредица от видеа ще покажат живота на актьорите през техните собствени очи. Локация на първото по рода си live театрално студио ще е ЧитАлнЯта. Съдържанието ще е достъпно за гледане в България и цял свят във фейсбук страницата на Нощта – https://www.facebook.com/TheatresNight/videos/346168122854786/

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *