Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Нощ в библиотеката

На 27 май, от 18,30 до 24,00 ч. Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменци и гостите на града седма поред Нощ в библиотеката с разнообразни инициативи в различните библиотечни пространства. В Изложбена зала с изложба и базар на художествен текстил и с демонстрация на техники на плъстене на различни видове вълна гостува артистът Здравко Минчев. Във фоайе – II етаж ще е подредена фотодокументална изложба „Моите съвременници: Литературните приятелства на Стилиян Чилингиров”, изградена върху мемоарите на писателя и разказваща за личните и литературните му приятелства с известни и с по-малко популярни личности от културния и обществения живот на България през първата половина на XX в. Пак на втория етаж, в отдел „Изкуство”, ще е представена изложбата „Преди нас…” с издания от фондовете на отдела, публикувани преди 1922 г.

Сред гостите на библиотеката на 27 май е и групата Infernity Fire Art, която от 20,00 до 21,00 ч. ще организира за детската аудитория ателие за усвояване на трикове с пой, стаф и топки за жонглиране, а също и игра с пинята, а за малки и големи от 21,30 ч. ще е огненото шоу на групата – и двете събития ще са в откритата западна тераса на библиотеката. За детската аудитория са предвидени още: концерт на Вокално-театрална формация „Аврида” (19:00– 20:00 ч.); участие в карнавално фото за децата, пожелали да посетят Нощта облечени в костюм на любим приказен герой; забавления с Face Art (19:00-21:00 ч.) и ателие за оцветяване на любими приказни герои и декоративни фигурки (19:00–22:00 ч.); прожекции на анимационните филми „През плета” (от 18:30 ч.) и „Чудовищна ваканция” (от 22:00 ч.)

На любителите на приложните занимания библиотеката ще предложи ателие „Аз Буки” със занимания в областта на калиграфското изкуство (Каталожна зала, 18:30–22:00 ч.), ателие за изработка на бижута (Обща читалня, 19:00–22:00 ч.) и демонстрация на техники за възстановяване на стари книги (Чуждоезикова читалня). В Чуждоезиковата читалня ще е оформен и ретро библиотечен кабинет от 70-те години на XX в.

Част от Нощта е и филмовата програма в отдел „Изкуство”, където ще бъдат представени научно-популярният филм „Дивите Кариби” (18:50 ч.), игралният филм „Дюн” (20:30 ч.) и документалният филм „Обратната страна на Луната” (23:10 ч.). В залата за заемане на литература за дома ще бъдат оформени фензоните „Неизвестно за известните” с биографична литература за личности от различни области на науката, изкуството и обществения живот и „Пътешествия, романтика, храна и още нещо” с тематична художествена и отраслева литература. В Каталожна зала ще е организиран благотворителният базар „Стари книги и списания”. Част от Нощта в библиотеката ще са и атрактивните обиколки на библиотечните книгохранилища.

По традиция посетилите библиотеката от 18,30 до 24,00 ч. на 27 май ще могат да си направят годишен читателски абонамент на цената на еднодневен пропуск от 2 лв, като за децата до 14-годишна възраст регистрацията ще е безплатна.

В Нощта на библиотеката РБ „Стилиян Чилингиров” ще предлага традиционните си услуги и ще работи с читатели от 12,00 до 17,00 ч.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *