С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Носители на Доброто

На официална церемония днес кметът на Шумен проф. Христо Христо връчи сертификати на най-големите дарители на Общината за 2023 г. Тържеството се провежда традиционно всяка година, а началото на Деня на дарителя е поставено именно в Шумен преди 80 години.

Сред най-големите дарители тази година са фирмите „Фикосота“ АД, „Алкомет“ АД, „Теси“ ЕООД, „Автомагистрали „Черно море“ АД, Сдружение Училищно настоятелство при – Основно училище „П. Волов“ – Дивдядово, г-н Фикрет Индже, Сдружение „Училищно настоятелство Царев брод“, НЕС – Нови енергийни системи – Шумен, „Лифтком“ АД.

Всеки от дарителите е избрал своя кауза и без значение на сумите, през годината са подпомагали спорта, изкуството, културата, социалната сфера. Всеки от тях е приел дарителството като дълг, но и като отговорност и призвание.

Преди да връчи сертификатите, кметът проф. Христо Христов поздрави спомоществователите на община Шумен. „Бих искал да поздравя всички вас по повод 6 декември – Деня на дарителя, Деня на банкера и Деня на търговеца. Днес църквата почита Св. Никола и всички наши съграждани, които приемат Св. Никола за свой покровител, днес празнуват. Но днес е и Деня на дарителя – традиция, която е възникнала за радост на всички нас в нашия град и е свързан с името на големия български радетел и дарител Нанчо Попович, който дарява свои средства и става причина да бъде изградена Девическата гимназия в нашия град. Дарителството не трябва да остава скрито. Дарителството е ценност, която трябва да стане достояние на всички шуменци, защото със своя принос през изтеклата година вие направихте така, че нашата среда на живот да стане по-добра. За мен е чест и голяма гордост да поздравя вас – дарителите – тези, които носите доброто в себе си.“, завърши обръщението си към дарителите кметът проф. Христов.

Всички дарители на община Шумен, без значение на сумите и вида на дарението, също ще получат сертификати за направените от тях дарения.

Официалната церемони завърши с музикални поздрави към гостите и дарителите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *