Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Нормален старт

„На този етап не се очертава недостиг на учители по основни предмети, не очакваме проблеми и с учителите по чуждоезикова подготовка“. Това заяви началникът на РУО Шумен Светла Милева и изрази увереност, че учебната година ще стартира нормално и безопасно за децата.

Около 17 000 ща бъде общият брой на учениците в област Шумен през новата учебна година. Все още не е ясен броят на първокласниците, тъй като още не е пусната националната електронна система, каза Милева.

По данни на РУО в област Шумен текат ремонтни работи в още 8 училища. Част от ремонтните дейности се осъществяват по проекти на общини, други са за сметка на училищните бюджети. Всички ремонтни дейности ще приключат до края на тази седмица, коментира  Милева.

На интернет страницата на РУО вървят обяви за свободни места за учители.“ Не е тревожна тенденция, знаем, че на част от учителите предстои пенсиониране, друга част се преместват на освободени места. Заради това говорим за един естествен процес за освобождаване на работни места“, каза началничката на РУО.

Милева съобщи, че поради пенсиониране на досегашния директор на езиковата гимназия Георги Георгиев, на неговото място временно е назначен 34-годишният Димо Георгиев, който е бил ученик на гимназията и в момента е учител там. Предстои да бъде обявен конкурс.

Предстои много работа и по прибирането на децата в училище, особено при застрашените. Най-проблемна в това отношение е община Каолиново, където трайно висок е процентът на необхванатите в училище деца, коментира Милева. Тя уточни, че учителските екипи и специалистите от РУО правят максималното, за да убеждават родителите, за които често битовите проблеми са по-важни, отколкото посещаването на училище.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *