С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Нов съветник

С 35 съветници започна днешната сесия на Общинския съвет в Шумен  при спазване на всички противоепидемичните изисквания. След  химните на България и ЕС и преди гласуването на дневния ред, клетва положи новият съветник от листата на ГЕРБ  Айсун Ахмедова Ибрямова. С решение на Общинската избирателна комисия, тя заема мястото на съветника от ГЕРБ Пламен Георгиев, който след конкурс зае длъжността главен архитект на Община Шумен. Новия съветник има икономическо образование и работи в частния бизнес, на 26 год, завършила е Икономическия унивеситет във Варна, специалност “Счетоводство и контрол”, има магистатура по бизнес икономика, работи в частна фирма в икономическия отдел.

След гласуване – 33 за, 1 против и 14 въздържали се, Айсун Ибрямова зае мястото на Пламен Георгиев и в постоянната комисия по бюджет и финанси.

На мястото на Пламен Георгиев в постояната комисия по икономическа политика по обосновано предложение на Веселин Пенчев /БСП/ с 22 гласа за бе избран Митко Киров, бивш зам.-кмет по икономическо развитие на Община Шумен.

Предложението на проф. Борислав Беджев  за провеждане на извънредните сесии на Общинския съвет в Шумен без заплащане не влезе в дневния ред на днешната сесия, тъй като не успя да събере нужните 21 гласа. За него гласуваха  17 души о ГЕРБ, 4 бяха против и 15 се въздържаха. Въпреки обоснованите мотиви на вносителя съветниците не пожелаха да я включат в дневния ред.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *