С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Нов председател в БТТИК

Едис Емре

Бизнесменът от Добрич Едис Емре е новият председател на Управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара. Едис Емре сменя на този пост председателя на надзорния съвет на “Алкомет” Фикрет Индже, който е сред учредителите на камарата и я управлява в продължение на пет години. Решението за смяната е взето на 17 май на заседание на УС по молба на досегашия председател Фикрет Индже.

„Във връзка с многократно нарасналия обем от работа, свързан с новите инвестиции в „Алкомет“ от една страна и многобройните ангажименти като председател на Управителния съвет на Камарата от друга, от известно време обмислях идеята да се оттегля от поста на председател. Аз съм на този пост от 5 години, още от създаването на Камарата, и е редно да дадем път и на други, затова ви моля да приемете моята оставка и да остана редови член на Управителния съвет, където обещавам също активно да работя“ – заявил пред колегите си Фикрет Индже. Членовете на УС на БТТИК са изказали дълбока благодарност за стореното от Индже през последните 5 години за създаването и утвърждаването на БТТИК като фактор за развитието на двустранните българско-турски търговски отношения.

УС избрал за свой председател Едис Емре и му възложил оперативното управление до провеждането на Общо събрание през февруари 2019 година. Емре е 40 годишен, през 2001 год. е завършил университета „Боазиджи“ в Истанбул, специалност „Туризъм и мениджмънт“. Собственик и генерален директор на завод за обувки, ботуши и сандали „VES/EMRELINI. Той е член на Управителния съвет на Камарата още от основаването й. Заместник-председател е на Балканския комитет на Световния турски бизнес съвет (DEIK). Говори английски, немски, руски и български езици. Женен, с две деца. За заместник-председател на УС на БТТИК е бил избран Омер Ерен, бизнесмен от София.

По време на същото заседание е било взето решение БТТИК да проведе съвместно с Търговската канцелария на посолството на Република Турция у нас изложение на Камарата, на 29 юни 2018 година, в залите на хотел „Рамада“ в София.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *