Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Нов полицейски участък

Новата сграда на полицейския участък в Хитрино бе официално открита днес. Лентата прерязаха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

На много малко места в страната могат да се видят такива добри условия за работа, заяви министър Христо Терзийски на официална церемония по откриване на новопостроения полицейски участък в село Хитрино. За полицейските служители е осигурен бърз достъп до информационните системи на МВР. Условията за работа на колегите са несравнимо по-добри в сравнение с възможностите в предишната сграда, коментира още министър Терзийски.

Постройката на полицейския участък към областната дирекция в Шумен бе срутена  от взрива на 10 декември 2016 г. Тогава  загинаха 7 души, а 29 бяха ранени. Операцията, която проведе Министерството на вътрешните работи в Хитрино, единадесет дни и нощи, беше изпълнена от пожарникари, спасители, полицаи, жандармеристи и експерти и това беше тест за действията при кризи и бедствия на министерството.

До момента полицаите изпълняваха служебните си задължения в пригодени помещения в Младежкия дом в селото.

Надявам се в тази новопостроена сграда служителите на реда да бъдат по-амбицирани, по – всеотдайни, по-спокойни и да работят всеотдайно за спокойствието и реда на тези хора в Хитрино и цялата ни община, заяви по време на откриването на участъка кметът на общината Нуридин Исмаил.

Директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим благодари на общинската администрация в Хитрино и заяви, че полицейските служители ще продължат да се грижат за опазване на обществения ред и сигурност в региона. Няма да забравя неуморния и денонощен труд на полицаи и пожарникари за овладяване на ситуацията, но няма да забравя и радостта в очите на хората, когато видяха домовете си без липси, докато се евакуираха, допълни ст. комисар Расим.

На церемонията присъстваха още зам.-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев, заместник-министърът на вътрешните работи Михаил Златанов, , областният управител на Шумен Стефан Желев, полицаи, пожарникари и други официални лица.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *